Astra

Interviu cu domnul Președinte Valer Blidar pentru Antena 3

Preşedintele Astra Vagoane, despre „secretul polonez”: Când nu produc un anumit lucru, înfiinţează o fabrică şi îl fac în Polonia

Preşedintele Astra Vagoane Călători, Valer Blidar, prezent la Conferinţa anuală a Consiliului Investitorilor Români care s-a desfăşurat pe data de 9 octombrie 2013, la Palatul Parlamentului din Bucureşti, a vorbit la Antena 3 despre „secretul polonez”, despre care, spre de deosebire de oamenii de afaceri, „guvernanţii vorbesc tot timpul” dar nu îl cunosc.

 

http://www.antena3.ro/romania/presedintele-astra-vagoane-despre-secretul-polonez-cand-nu-produc-un-anumit-lucru-infiinteaza-o-fabrica-si-il-fac-in-polonia-230507.html

 

„Polonia asigură 80 la sută din consum de la interne. Când nu produc un anumit lucru, înfiinţează o fabrică şi îl fac în Polonia”, a afirmat omul de afaceri.

Totodată, preşedintele Astra Vagoane şi-a exprimat nemulţumirea faţă de lipsa de preocupare a factorilor de decizie dar şi a mass-mediei privind sectorul economic.

„Vedem în emisiuni televizate întâmplări cu familii sau firme din China sau alte ţări, dar nu vedem realizările unor firme româneşti”, a spus Valer Blidar la Antena 3.

Temele care vor fi dezbătute la conferinţă şi cei mai importanţi invitaţi

Azi, investitorii autohtoni şi membrii Guvernului se aşează la aceeaşi masă pentru a discuta măsuri care să stimuleze economia naţională. Conferinţa anuală a Consiliului Investitorilor Români are ca scop dezbaterea unor teme de interes naţional, prin iniţierea unui dialog social între reprezentanţii mediului de business românesc şi reprezentanţi ai Guvernului, în vederea identificării problemelor importante cu care se confruntă investitorii români, precum şi modul de rezolvare a acestora prin sprijinul autorităţilor.

Prezent la emisiunea „Previziunile zilei”, Adrian Măniuţiu a oferit mai multe amănunte legate de acest eveniment, care are loc la Palatul Parlamentului din Bucureşti.

Antena 3 este partener media al acestui eveniment. Sursa: www.antena3.ro